Pizzás csigakenyér

Hozzávalók:
50 dkg BL80 liszt
2 csapott tk. tengeri só
0,5 mk. cukor
2,5 dkg élesztő
2,8 dl tej
1 ek. olivaolaj
A pizzakrémhez:
1 kis fej hagyma
pici olaj
1 kis üveg sűrített paradicsom
1 mk. cukor
só, bors, oregánó, fokhagymapor ízlés szerint
A szokásos módon kelttésztát készítünk. Kelesztőtálban a duplájára kelesztjük Amíg kel a tészta, elkészítjük a pizzakrémet. Az eredeti recepttel ellentétben, nem pirítottam meg a hagymát, csak egyszerűen minden hozzávalót beletettem az aprítógépbe, és összeturmixoltam a krémet.
A tésztát hosszúkás téglalappá nyújtjuk, megkenjük a krémmel. Kétoldalról behajtjuk a tésztát középre. Újra megkenjük a krémmel, és megint összehajtjuk középen. 

Sodrófával kicsit sodrunk rajta, hogy nagyobb legyen a tészta, majd a rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük úgy, hogy a széle alulra kerüljön. Megkenjük a külsejét is pizzakrémmel, majd óvatosan egy sütőzacskóba helyezzük. Megkelesztjük még egyszer a tésztát, majd hosszában bevágjuk. A sütőzacskót lezárjuk, és a kenyeret 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, sütés közben letakarjuk. Nagyon szaftos, puha bélzetű kenyeret kapunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések