Sajtos kenyér
45 dkg BL80 liszt
5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt2 tk. tengeri só
2,5-3 dl víz (mennyisége a liszttől függ)
1 tk. cukor
1 dkg élesztő
25 dkg öregtészta
2 ek. olivaolaj
sajt ízlés szerint
A liszteket összekeverjük a sóval. A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Összedolgozzuk a liszteket a felfuttatott élesztővel, az öregtésztával és az olajjal. Sima, viszonylag kemény, de rugalmas tésztát kapunk. Kb. 20-25 percig kelesztjük, majd újra átdolgozzuk. Lefedve a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, majd elfelezzük a tésztát. Mindegyiket kinyújtjuk és megszórjuk az apró kockákra vágott keménysajttal. Feltekerjük, majd a két rúdból csavart fonatot készítünk, a végeket elrejtjük a tészta alá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése