Túrós batyu
Hozzávalók:
1,5 adag az édes kelttésztámból
A töltelékhez:
50 dkg túró
2 ek. tejföl
2 csapott ek. búzadara
1 nagyobb, vagy 2 kisebb tojás
vaníliakivonat, vagy vaníliás cukor
reszelt citromhéj
porcukor ízlés szerint
10 dkg olvasztott vaj a kenéshez
A töltelékhez az áttört túrót összekeverjük a tojássárgájával, a tejföllel, a búzadarával, a reszelt citromhéjjal, a vaníliával. Ízlés szerint édesítjük, majd hozzákeverjük a tojásfehérjéből csipet sóval felvert habot.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, kisodorjuk, majd négyzetekre vágjuk.
Minden négyzet közepére teszünk egy kanál tölteléket.
A tésztakockák négy sarkát kicsit megnyújtva öszefogjuk, megmártjuk az olvasztott vajban, majd a tepsire sorakoztatjuk a batyukat úgy, hogy két tészta közé kerüljön az olvasztott vajból. Ez a tésztamennyiség megtölt egy kb. 25x30 cm méretű tepsit.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Kb. 15 perc után a tetejét takarni kell.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése