Áfonyás csíkos keksz
Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg vaj
11 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás sárgája
34 dkg liszt
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg aszalt áfonya
3 ek. cukor
1 citrom héja és leve
A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, hűtőben egy órát pihentetjük.
Az áfonyát összekeverjük és összeforraljuk a cukorral, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. Botmixerrel pürésítjük.
A tésztát lisztezett nyújtólapon téglalap alakúra kinyújtjuk, majd 5 egyforma szélességű csíkra vágjuk. 4 csíkot megkenünk az áfonyás masszával. Egymásra tesszük a csíkokat, a legfelső csík üres marad. A rudat alufóliába csomagoljuk, jól behűtjük (1-2 óra). Ez nagyon fontos, így tudjuk szépen felszeletelni, így nem csúsznak szét a tésztalapok. A tésztát előző este is elkészíthetjük, másnap csak sütni kell.
A rúdból 3-4 mm vastag lapkákat vágunk, a kekszeket sütőpapírral borított tepsin, 180 fokos sütőben 14-15 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése