Cobbler tarkán
Hozzávalók:
kb. fél kiló gyümölcs (most konzerv őszibarack és banán)
3 ek. barnacukor (ebben az esetben nem használtam cukrot, a konzerv elég édes volt)
2 ek. étkezési keményítő1 vanília
A tésztához:
25 dkg liszt (benne 1 cs. sütőpor)5 dkg cukor
1 tojás
10 dkg vaj
1,5 dl tejszín
csipet só
kakaópor
barnacukor a tetejére
A gyümölcsöt a tortaforma aljára terítjük, a keményítővel és a vaníliás cukorral megszórjuk, jól elkeverjük.
A tésztát összeállítjuk, felébe kakaót keverünk, diónyi gömböket formázunk, a gyümölcs tetejére ültetjük őket. Nem kell, hogy összeérjenek, sülés közben megnőnek. Barnacukorral megszórjuk a tetejüket.
180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése