Citromfagyi

Hozzávalók:
2 nagy citrom leve
kb. 10 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat
20 dkg natur joghurt
15 dkg mascarpone
reszelt citromhéj

A hozzávalókat simára kevertem. A citromlé és a cukor arányát kóstolgatással kell beállítani, teljesen ízléstől függ. Nem mertem belereszelni a citrom vegyszeres héját, szárítottam tettem bele. Lezárt műanyag dobozban a fagyasztóba tettem. Egy óra múlva botmixerrel átkevertem, majd félóránként újra, összesen négyszer. Ez alkalommal nem ártott volna a fagyigép, mert az állagával nem voltam teljesen megelégedve, ízre viszont nagyon finom lett.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem, hőségben a legjobb fagyi.

    VálaszTörlés
  2. Bizonyara ez is finom az eperfagyidat elkeszitettem , nagyon finom volt. Koszi!

    VálaszTörlés
  3. Nahát éppen ilyent készítettem, és így tálaltam,, nagyon hasonlóan néz ki a tieddel.Az Erdélyi Konyhában fog megjelenni a júliusi lapszámban. Annyi a különbség, hogy az enyém kókuszos-citromos, és a recept más, de ami a tálalást illeti nagyon hasonló:-)

    VálaszTörlés
  4. Csodaszép a tálalás, s szuper ötlet a citromhoz a mascarpone!:-))

    VálaszTörlés
  5. Viszem a receptet!!! :-) Kösziii

    VálaszTörlés