Ananászjégkrém

Nagy öröm ért a napokban, ajándékot kaptam! Kedves Barátnőm, Latsia Cipruson vett nekem egy jégkrémformázó szettet. Becsomagolta és elküldte nekem postán. Nagyon boldog voltam, mert már régóta szerettem volna a gyerekeket meglepni saját készítésű jégkrémmel, és így már nem volt akadálya. Latsia, itt is köszönöm szépen a kedvességedet!
Íme az ajándékom:
Nagyon jó kis eszköz ám, az olvadó fagyi összegyűlik a nyél tálkájában, amit a hozzáillesztett kis szívószállal fel is szürcsölhetünk. :)) 
A pálcák nyele pedig remekül illik apró gyerkőcmancsokba :))

Elsőként ananászjégkrémet készítettem. Legközelebb főzött fagyival próbálom meg, az ananász íze nem volt annyira érdekes számomra fagylalt alakban. Mondanom sem kell, azért elfogyott!

Hozzávalók:
1 doboz konzerv ananász (kb. 30 dkg)
porcukor ízlés szerint
15 dkg mascarpone/házi krémsajt
1,5 dl tejszín
fél citrom leve

A hozzávalókat összekevertem, botmixerrel pürésítettem. Műanyag dobozban a fagyasztóba tettem. Egy óra múlva botmixerrel átkevertem, majd fél óra múlva még egyszer, aztán még egyszer. Mikor már kezdett fagyni, de még önthető állagú volt, belekanalaztam a jégkrémformába, majd készre fagyasztottam.
A fagyos dobozt meleg víz alá tartva, a kész jégkrémek könnyen kicsusszantak a formából.
A hétvégi családi összejövetelünkön mindegyik gyerkőcnek jutott egy:

3 megjegyzés:

  1. Szia:))
    Nagyon ötletes ajándékot kaptál.:))
    Szép estét nektek puszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kedves és praktikus ajándék, meg a fagyi is fincsi

    VálaszTörlés