Mandulás-mascarponés keksz
38 dkg finomliszt
8 dkg őrölt mandula
20 dkg vaj
10 dkg sertészsír
15 dkg porcukor
1 kávéskanál fahéj
reszelt citromhéj
csipet só
A krémhez:
1 nagy doboz tejföl lecsöpögtetve (450 gramm, 20 %-os)
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
A tejfölt előző este csöpögtetni kezdtem az itt leírt módon. A tésztát is előző este készítettem el. A lisztet elkevertem a mandulával, a cukorral, a fahéjjal, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Beletettem a vajat és a zsírt, a dagasztógéppel tésztát gyúrattam, majd fóliába csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap a tésztát lisztezett nyújtólapon 3 mm vékonyra nyújtottam, kiszúrtam, majd sütőpapíros tepsin - 180 fokos sütőben - 6-7 perc alatt megsütöttem. A krémhez a vajat habosra kevertem a porcukorral, hozzáadtam a vaníliakivonatot, és a kicsepegett mascarponét is, majd jó krémesre-habosra kevertem. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalaztam, majd megtöltöttem a kekszeket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése