Mogyorós-mascarponés keksz

Nagy sikert aratott nálunk legújabb kreációm, a mogyorós linzertésztából és kakaós-mascarponés krémből készült keksz. A tésztája egyszerű 3:2:1 linzertészta, kis darált mogyoróval. A krém kakaó nélküli változatát nemrég fedeztem fel TücsökBogárnál. Azóta ez a krém a kedvencem. Nagyszerű, selymesen krémes, könnyen elkészíthető, remekül tartja a formáját, nem mellesleg nagyon finom. Köszönöm, Tücsök!
A krémet most kakaóval és rummal kombináltam, remekül illett a mogyorós kekszekbe.
Hozzávalók:
28 dkg finomliszt
5 dkg darált mogyoró
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
csipet só
A krémhez:
1 nagy doboz tejföl (450 g)
10 dkg lágy vaj
10 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
rum ízlés szerint

A tejfölt az itt látható módon lecsöpögtettem, a hűtőben egy éjszakán keresztül hagytam csepegni. A tésztához valókat a dagasztógéppel összedolgoztattam, fóliába csomagolva egy éjszakán át a hűtőben pihentettem. Másnap a lágy vajat habosra kevertem a porcukorral, belekevertem a kakaót és a rumot, majd eldolgoztam benne az elkészült mascarponét. Jól kihabosítottam, majd csillagcsővel ellátott habzsákba kanalaztam, a hűtőbe tettem. Lisztezett nyújtólapon 3 mm vékonyra nyújtottam a tésztát, kiszúrtam a kis virágformákat, 18 fokon 6-7 perc alatt megsütöttem a kekszeket. Mikor kihűltek, a habzsák segítségével megtöltöttem őket. Frissen is finom, de másnapra a kekszek megpuhulnak, úgy még jobb! Ha nem fogyna el azonnal, hűtőben tároljuk!


3 megjegyzés:

  1. Yasmine!
    Lehet, hogy most nevetni fogsz, de éppen most készültem el a holnapi szupertitkos projektemmel, amiből kimaradt egy kis csokis krém, és hogy nehogy kárba vesszen álltam volna neki egy ugyanilyen, de diós sütinek. :)))
    Csodaszépek lettek ezek a kekszikék!

    VálaszTörlés