Kukoricás kenyér







Hozzávalók:
30 dkg BL80 liszt
20 dkg kukoricaliszt ebben az esetben, legközelebb 40 dkg BL80, 10 dkg kukoricaliszt
2 tk. tengeri só
2 ek. olivaolaj
1 tk. cukor
2 dkg élesztő
kb. 4 dl víz
25 dkg öregtészta

A szokásos módon elkészítjük a kenyértésztát, tetszés szerint dekoráljuk. Sütés előtt ollóval megcsipkedtem a tetejét, hogy rusztikusabb legyen a felülete. Kelesztés után lisztezett sütőzacskóba tesszük, még egy kicsit kelesztjük, vizet spriccelünk a sütőzacskóba. A zacskót lezárjuk, 190 fokon kb. 30 percig sütjük.
A kenyérnek a kukoricaliszttől szép sárga színe lett. Dagasztáskor sokkal több vizet vesz fel a tészta, mint a fehérkenyér esetében, és süléskor nem emelkedik olyan magasra, mint a fehérkenyér.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések